Foto: Scanpix

- Bortkastet å bruke tusener på cv-hjelp

En rekke hodejegere mener jobbsøkere blir utnyttet når selskap tar tusener for å skrive cv og søknad for dem.

Flere firmaer spesialiserer seg på å skrive cv og søknad for jobbsøkere mot betaling, skriver DN. Hodejeger Erik Falk Hansen går hardt ut mot disse. - De markedsfører seg med sånt som "skill deg ut i søknadsbunken" og "bruk profesjonelle til å lage cv og søknad", men det virker mot sin hensikt. Resultatet blir så upersonlig at vi heller velger bort en slik søknad, sier Falk Hansen, som er daglig leder i hodejegerselskapet OG-S.Falk Hansen sendte samme epost til 35 hodejegere og viste jobbsøker Tone Therese Gulbrandsens originale cv og den hun fikk laget av et cv-firma. 29 av 35 svarte at de synes den hun laget selv var best. - Det er selvfølelig ikke noe galt i å be om hjelp når man er usikker, men det er bortkastet å betale tusenvis av kroner for cv-hjelp - nær sagt lureri, sier daglig leder Kathrine Evenmo Ervik i Express Rekruttering til avisen. Falk Hansen understreker at ingen kan "deg" bedre enn deg selv, og at det er viktig å lage en skreddersydd søknad for hver enkelt jobb hvor personligheten din kommer godt frem.- Men cv-en er bare første steget mot ny jobb. Hvordan den ser ut i form og farger alene er hverken inkluderende eller ekskluderende. Den perfekte cv finnes ikke. Det er innholdet som er viktig, og av og il kan oppsettet bli så fancy at det er åpenlyst at noen andre har gjort jobben for deg. Det er ikke bra. Vil du ha jobben, bør du i alle fall vise at du kan klare å skrive en cv og søknad selv, sier han.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også