Rekruttere mottar ofte en drøss med søknader, og har dermed ikke tid til å bruke all verdens tid på å lese en søknad, skriver CNBC. Da gjelder det å få til søknaden riktig. For rekruttere handler det om kvalitet heller enn kvantitet. Her er syv ferdigheter som du fint kan stryke fra CV-en ifølge CNBC:
  1. Et språk som du hadde på ungdomsskolen. Hvis du ikke klarer å føre en samtale på språket du hadde på ungdomsskolen for flere år siden så kan du droppe det fra CV-en.
  2. Basiskunnskaper. Det er forventet at du innehar kunnskaper som e-post og Microsoft Word på lik linje som at du kan lese. Peter Riccio, grunnlegger av rekrutteringsfirmaet Atlas Search, mener at arbeidsgivere ser at du bruker dette som fyll for å dekke over at du mangler kunnskap.
  3. Sosiale medier. Med mindre du ikke har brukt sosiale medier som en del av jobben din, dropp det. At du har mange følgere på instagram, er ikke ensbetydende med at du er skikket til å administrere selskapets varemerke på en profesjonell måte.
  4. Myke ferdigheter. Rekruttere vil gjerne se myke ferdigheter, men disse ferdighetene demonstreres best gjennom eksempler. Hvis du ikke har eksempler på hvorfor du er god på kommunikasjon, blir det bare verdiløst prat.
  5. Overdrivelser. Jobbsøkere er ofte fortalt at å pepre CV-en med nøkkelord fra stillingsannonsen ser bra ut. Men hvis du ikke har disse ferdighetene, så dropp det. Hvis du ikke er flink til å stå foran en stor forsamling å prate, ikke lyv å si at du er det.
  6. Utdatert teknologi. Bedrifter ser etter mennesker som har god forståelse for teknologi. Lister du opp utdaterte kvalifikasjoner, beviser du heller det motsatte.
  7. Irrelevante tulleferdigheter. Ting som «selvutnevnt guacamole-ekspert» og «sertifisert ping pong-mester» kan fint utelates.