KjøpLogg inn

Derfor trives vi på jobben - og dette gir god arbeidslyst

Minst tilfreds er nordmenn med balansen mellom arbeid og privatliv.

Publisert 15. nov. 2017 kl. 12.47
Oppdatert 15. nov. 2017 klokken 13.19
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 199 ord

Det er kollegene som scorer aller høyest på hva vi nordmenn er fornøyd med på jobben, viser fersk undersøkelse gjennomført av arbeidstakerorganisasjonen Krifa.- Men den aller viktigste årsaken til god arbeidslyst er at man opplever jobben som meningsfull, sier daglig leder i Krifa Norge, Kristin Fjellman, ifølge en pressemelding.- En viktig årsakRapporten «God Arbeidslyst Indeks 2017» baserer seg på en landsrepresentativ undersøkelse der arbeidstakere blir spurt om hva som har størst betydning for arbeidslysten deres. Samtidig avdekker rapporten hva som må til for å bedre arbeidslysten.- Undersøkelsen blir derfor relevant også for resultatene, og til sist bunnlinjen i virksomheten, sier Fjellman.- Den viktigste årsaken til god arbeidslyst er opplevelsen av å ha et meningsfylt arbeid.(..). Dette er en viktig årsak til motivasjonen for å gå på jobb og trives i livet for øvrig, fortsetter hun.Lønn betyr mindre Lønnens betydning for arbeidslyst kommer utenfor de aller viktigste årsakene til hva som skaper god arbeidslyst og trivsel i hverdagen.- I sum viser undersøkelsen at nordmenn er genuint interessert i å ha en meningsfull jobb som skaper gode resultater sammen med gode kolleger. Dette skaper arbeidslyst som igjen virker positivt inn på verdiskapningen, sier Fjellman.Minst tilfreds er nordmenn med balansen mellom arbeid og privatliv.