Slik takler du en utfordrende kollega

Foto: Scanpix
Arbeidsliv

«Om det er en kollega som klager, sladrer om andre, eller mobber – disse menneskene finnes, og noen ganger kan de virkelig være til distraksjon», sier forfatter Suzy Welch til Business Insider.Welch gir fire strategier for å takle den utfordrende kollegaen.

  1. Endre din egen oppførsel. – Å overse en vanskelig kollega kan være vanskelig, men ifølge Welch kan dette være den beste måten for å unngå konflikt.
  2. Snakk med personen direkte. Denne taktikken fungerer bare når personen er mindre vanskelig, ifølge Welch. Hun foreslår å formulere kritikken din med et spørsmål, som for eksempel: «Noen ganger lurer jeg på om jeg klager for mye på jobben. Har du noen gang følt slik?». Ved å sette deg inn i problemet gjør du det lettere for kollegaen å delta i diskusjonen, mener Welch.
  3. Ta opp problemet med sjefen. Da sjefen din kanskje alt har hendene sine fulle med andre ting, er det greit å først vurdere om du kan løse problemet på egen hånd. Men hvis derimot kollegaen din oppleves som en trussel, ikke nøl med å ta kontakt med sjefen din, lyder rådet.
  4. Meld fra til HR-avdelingen. Ifølge Welch skal du ta kontakt med HR om sjefen din er en del av problemet – eller er problemet. «Ledere er også mennesker og kan oppføre seg dårlig», sier hun og forteller videre at noen ledere har rett og slett ikke mot til å takle den vanskelige kollegaen. 

jobb
kolleger
kollega
Nyheter
Arbeidsliv