Valutamegler: - Kvinner må bli tøffere

Ved norske meglerbord er kvinneandelen to prosent på det laveste.

Arbeidsliv

- Det er forsvinnende få kvinnelige meglere i Norge. Årsaken er nok en kombinasjon av myter og fakta. Mange damer tror at miljøet er tøffere enn det faktisk er, sier Tina Williams til DN.35-åringen fra Tromsø startet 1. oktober i jobben som valutamegler i Sparebank 1 Nord-Norge, SNN Markets, i Tromsø, og er første og foreløpig eneste kvinne.Helt siden studietiden har hun som kvinne vært i mindretall. Hun trives med det, men kommer samtidig med en oppfordring:- Kvinner må bli tøffere. Da jeg startet i denne jobben kunne jeg mye om økonomi og markedene generelt, men lite om valuta. Jeg var ikke redd for å ta jobben av den grunn, sier hun til avisen.Ved norske meglerbord er kvinneandelen to prosent på det laveste, skriver DN. Williams avviser at den lave kvinneandelen i meglerbransjen har sammenheng med noen form for ukultur.- Jeg har aldri blitt behandlet dårlig fordi jeg er kvinne. Snarere tvert imot, sier hun til avisen.

Nyheter
Arbeidsliv