Telenor-topp om lederkarriere

Telenor-topp Berit Svendsen mener kvinner som jobber mye deltid bare kan glemme å bli toppsjefer.

Arbeidsliv

- Dere må jobbe mer og søke mer ansvar på arbeidsplassen!Det er ifølge DN oppfordringen fra Berit Svendsen til norske kvinner som jobber deltid. Selv var hun 37 år da hun ble konserndirektør for teknologi i Telenor. I dag er hun administrerende direktør i Telenor Norge og konserndirektør for Telenor Skandinavia med ansvar for over 7000 ansatte.Svendsen mener mange kvinner som jobber redusert i lengre tid bare kan glemme å bli toppledere.- Hvis man har en ambisjon om å bli leder i løpet av karrieren, er det en forutsetning at man jobber i fulltidsstillinger, sier hun til avisen.Hun understreker at det skal være mulig for karrierebevisste kvinner å ta seg ett eller to år borte fra jobben etter fødsel.- Kvinner kan nå til topps - ikke bare i offentlig sektor, men også i det private næringslivet. Men hvis man skal nå dit, kan man ikke jobbe lenge i en redusert stilling over tid. Det er nok ikke mulig å jobbe i en 50 prosent stilling i mange år og så rykke opp i rekkene, sier Svendsen til DN.

Nyheter
Arbeidsliv