Varsler magert lønnsoppgjør

Selv om norsk økonomi går bedre, bør ikke arbeidstakerne forvente et bedre lønnsoppgjør i år. Det mener flere topper i norsk næringsliv.

Arbeidsliv

– Moderasjon vil skape arbeidsplasser. Jeg tror arbeidsplasser er viktigere enn lønnsvekst akkurat nå, sier Johan H. Andresen, eier av investeringsselskapet Ferd til Klassekampen.Andresen er en av flere topper i norsk næringsliv Klassekampen har snakket med, og som alle trekker fram fortsatt moderasjon i lønnsoppgjørene.I 2016 fikk norske arbeidstakere reallønnsnedgang. Fasiten for 2017 er ennå ikke kommet, men arbeidsledigheten falt i løpet av året. SSBs prognoser viser at fastlands-BNP kommer til å stige mer i 2018 enn i 2017.Administrerende direktør i Selvaag Bolig ASA Baard Schumann understreker at arbeidstakerne også skal få merke at det går bedre, men sier det ikke nødvendigvis bør skje over lønnsseddelen.Svein Richard Brandtzæg, administrerende direktør i Norsk Hydro, skal i gang med å ansette flere, men heller ikke han vil love et romsligere lønnsoppgjør.(©NTB)

johan h. andresen
svein richard brandtzæg
baard schumann
Nyheter
Arbeidsliv