Slik takler du vanskelige mennesker

Sint kvinne - Foto - Scanpix

En 3-stegs metode skal hjelpe deg å overkomme vanskelige personer.

Om det er sjefen som presser deg til å nå en deadline, eller om det er en utfordrende samboer, finnes det en metode i tre steg for å takle dette, skriver CNBC.Først, ta et dypt pust. Når du puster dypt, vil det rette oppmerksomheten din tilbake til deg selv. Dette vil hjelpe deg med å huske at du selv har kontroll over dine følelser. Den vanskelige personen kontrollerer deg ikke, det er opp til deg hvordan du vil svare på det. Dessuten har pusten positive fysiologiske effekter som å senke blodtrykket og endre pH-nivået i blodet ditt. Reager på en vanskelig person ved først å fokusere på deg selv og fylle lungene med oksygen.For det andre, ikke ta det de sier personlig. Dette kan være tøft. Men når noen er sint eller vanskelig, er det deres oppfatning og deres problem. De går sannsynligvis gjennom noe som gjør dem urolige. Ikke la andre kontrollere din holdning eller stemning. Alle ser vi verden forskjellig og har vår oppfatning. Si til deg selv: «Dette handler ikke om meg. Det handler om dem».Til slutt, ignorer dem. Gå bort eller gå inn i et annet rom eller kontor. Hvis du har en telefonsamtale, kan du enten holde telefonen vekk fra øret eller sette mottakeren på lydløs. Når vedkommende har roet seg, kan du gå i gang med en konstruktiv samtale. Det er ikke ditt ansvar å holde en vanskelig person med selskap.


Les også