Krever lønnshopp: - Vi vil ha vår del

To av tre venter ingeniører krever lønnspåslag på tre prosent eller mer. - Vi vil ha vår del, sier Nito-tillitsvalgt og ingeniør Roar Mathisen i Apply Sørco.

Arbeidsliv

- Vi tok lønnskutt på ti prosent i 2015 for å være med på å berge bedriften. Nå går det bedre, og vi vil ha vår del, sier Nito-tillitsvalgt og ingeniør Roar Mathisen hos Apply Sørco i Bergen til DN.Han forteller at de har levd med 90 prosent lønn de siste tre årene.- Det var først i mars i år at vi kom tilbake til 100 prosent, sier Mathisen til avisen.Nå vil han ha reallønnsvekst, og mener hans egen arbeidsgiver i hvert fall tåler 0,5 prosent i tillegg til konsumprisveksten.Undersøkelsen til ingeniørorganisasjonen Nito viser ifølge DN at to av tre medlemmer venter lønnspåslag på tre prosent eller mer etter årets lønnsoppgjør. En tredjedel vil ha fire prosent i årets oppgjør. 

jobb
karriere
lønnshopp
lønnsvekst
lønnsforhandlinger
ingeniører
Nyheter
Arbeidsliv