Oljeansatte får 5 ÅRS-lønner for å slutte

Total-ansatte får inntil fem årslønner for å slutte i selskapet.

Arbeidsliv

Tirsdag ble det kjent at T otal E&P Norge AS vil redusere staben med mellom 50 og 70 stillinger når de slås sammen med Maersk Oil Norway.– Vi prøver å løse overtalligheten ved frivillig avgang. Det vil bli tilbudt sluttpakker. Hva som skjer om vi ikke kommer i mål med frivillig avgang, tar vi stilling til dersom det blir aktuelt,  saTotal E&P Norges kommunikasjonssjef Leif Harald Halvorsen.Ifølge DN er det ikke småtterier de ansatte får med seg ut av døren. Ansatte kan få opptil tre årslønner stigende med alder inntil 56 år. Ansatte som fyller 57 år eller mer i 2018 kan få inntil fem årslønner. Halvannen million kroner i kompensasjon for tap av afp-rettigheter kommer i tillegg.– Vi har vært gjennom flere runder med nedbemanning før. Når ting ble som det ble, er vi veldig fornøyde med både at seniorpakkene og sluttpakkene ble som de ble. For de fleste er pakkene litt bedre enn de som har vært tilbudt tidligere. Vi er fornøyd med at de er blitt justert enda mer opp, sier klubbleder Frank Indreland Gundersen i Industri Energi i Total.DN skriver at staten får 78 prosent av regningen for nedbemanningspakkene gjennom det norske petroleumsskattesystemet.Halvorsen ønsker ikke å kommentere betingelsene i sluttpakkene og seniorpakkene.

total
Nyheter
Arbeidsliv