Hvordan kan du vite når du er klar til å gå videre? Å slutte i jobben er ikke bare en mulighet for et nytt oppdrag. Det medfører også en risiko, skriver
chef.se.
  • Du lover deg selv om og om igjen at du skal slutte, men gjør det aldri
  • Du er ikke interessert i din sjefs jobb, og ikke villig til å overta sjefens oppgaver. Andre er derimot interessert i det, og vil derfor gå forbi deg, noe som medfører enda mer risiko for å skape misnøye
  • Du underpresterer. Du prøver å bli bedre, men innsatsen gir ingen resultater. Har du virkelig det som trengs? Eller setter ikke sjefen din eller kollegene dine pris på hva du har å tilby?
Det kan påvirke karrieren din negativt og forstyrre privatlivet ditt. Men selv om det kan være betydelig verre å fortsette i en jobb der du føler at du ikke kommer noen vei, er det ofte lettere å bare stå i det enn å slutte.Slik kan du avgjøre om du sitter fast og vurderer å slutte:Se advarselssignaleneKjenner du en manglende interesser for jobben, både for arbeidsplassen som helhet og for dine daglige oppgaver? Her er ifølge chef.se noen tegn på at noe skjer: Hvis en eller flere av disse signalene er riktige, spør deg selv om det er verdt å bli i jobben du er i nå. Er prisen rimelig og akseptabel, eller mister du for mange muligheter?Test tankenPrøv å se om følelsen din er ekte, om du virkelig er klar for å forlate jobben din. Snakk med de rundt deg.Ha en ærlig diskusjon med din egen sjef om hvordan du oppfattes og hvordan han eller hun ser på hva du kan oppnå i din rolle. Du kan også teste om det er et avtagende engasjement ved å heve hånden neste gang et nytt prosjekt skal starte.Hvis du gjentatte ganger overses, kan det hende at din egen sjef ikke setter pris på din kunnskap. Og om du selv ikke rekker opp hånden, ja, da er det kanskje på tide å gå videre, skriver chef.se.