NHH og BI faller på Financial Times-liste

Financial Times rangerer igjen de beste utdanningene i verden.

Det er University of St. Gallen i Sveits som topper listen i årets Financial Times' kåring , etterfulgt av HEC Paris i Frankrike og London Business School i England.Stockholm School of Economics (SSE) er plassert på 12. plass og kommer best ut blant de nordiske landene.NHH har vært en del av rangeringen siden 2005, og i år rangeres masterprogrammet på en 72. plass blant de 100 beste i verden, ned fra fjorårets 65. plass. NHHs internasjonale CEMS-program er helt oppe på 9. plass.- Lav lønnsvekst og svak kronekurs i Norge gir en lav lønn for norske kandidater relativt til utenlandske, og med lønn som en av de viktigste faktorene i rangeringen, svekker dette resultatet for de norske institusjonene. Til tross for dette, holder NHH stand som en ledende internasjonal handelshøyskole, sier rektor ved NHH, Øystein Thøgersen, ifølge en pressemelding.Handelshøyskolen BI oppnår en 87. plass med sin Master of Science in Business (Siviløkonomstudiet), ned fra fjorårets 77. plass.- Rangeringer som dette er verdifulle for oss og synliggjør BI internasjonalt. De er med på å avgjøre vår evne til å tiltrekke oss de beste fagressursene og de beste studentene, noe som igjen gjør at vi er attraktive som samarbeidspartner for næringsliv og andre utdanningsinstitusjoner, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand, ifølge en melding.Her kan du se hele rangeringen fra Financial Times.