10 tips for å booste Linkedin-profilen

Boost Linkedin-profilen din.

Chef.se deler ti raske tips som hjelper deg med å få mer ut av Linkedin.

  1. Tilpass lenkeadressen. Profilen din blir mer synlig med en skreddersydd URL av typen linkedin.com/in/dittnavn, i stedet for sifferkombinasjonen som Linkedin automatisk tildeler deg. Gå til «Rediger offentlig profil og lenke».
  2. Endre bilde. Velg et skarpt, tiltalende og balansert profesjonelt bilde.
  3. Fullfør profilen. Jo mer komplett profil, desto større sjans for at rekrutterere ser den. En komplett profil er også viktig når noen har fattet interesse for profilen din.
  4. Tilpass overskriften. Personlig tittel trenger ikke å være tittel og arbeidsplass. La overskriften tydeligere fortelle hva du har å tilby.
  5. Ikke kast bort plassen. Innledende tekst bør helst ikke overskride tre til fem korte kraftige setninger - for å gi leseren oversikt.
  6. Frem med tallene. Hvis du for eksempel har ledet et selskap med seksti ansatte, eller ledet et prosjekt som hjalp 40.000 fattige husstander i et utviklingsland med tilgang til rent vann, legg det inn i intro.
  7. Ikke rams opp adjektiver. Unngå for mange ord av typen kreativ, analytisk og innovativ. I stedet for å skrive «lagspiller», fortell heller om arbeidsoppgaver og resultater.
  8. Legg til prosjekter, frivillige oppdrag og språk. Oppgi dine engasjementer og bedrifter utover det profesjonelle.
  9. Del karrieremål med rekrutterere. Bli mer synlig ved å dele karrieremål. Klikk på «Du»-ikonet øverst på hjemmesiden. Velg «Personvern og innstillinger».
  10. Markedsfør din offentlige profil. Legg til en Linkedin profiltag til blogg, CV, på nettstedet ditt og lignende. Gå til «Rediger din offentlige profil».


Les også