Mandag kom Financial Times med sin årlige samlerangering av de 95 beste europeiske handelshøyskolene.Både BI og NHH faller fire plasser fra fjoråret, og BI som havner på en 37. plass klarer akkurat å holde seg foran rivalen NHH som deler 39. plassen med Strathclyde Business School.NHH-rektor Øystein Thøgersen er ikke fornøyd med å havne bak rivalen fra Bergen, men presiserer at skolen er foran på et punkt.
- Financial Times rangerer siviløkonomstudiet ved NHH høyest i Norge. Dette er NHHs flaggskip, sier hanNorge og Finland har flest av de nordiske landene med to skoler hver, mens Danmark og Sverige har en skole hver på rangeringen.Les også: BI og NHH faller på prestisjetung liste
- Samtidig er det en klar ambisjon for oss å klatre høyere på listen i årene som kommer. Vi konkurrerer med europeiske institusjoner, og NHH jobber målrettet med å utvikle både siviløkonomstudiet og etterutdanningsprogrammene, fortsetter Thøgersen.Han viser også til at NHH er Norges eneste medlem av CEMS, et internasjonalt masterprogram.Fransk dominansFrankrike har flest skoler på listen med hele 25 stykker, etterfulgt av Storbritannia som har 22 og Tyskland som har syv. Stockholm School of Economics rager til gjengjeld høyest av de nordiske skolene med en 25. plass. Av de seks nordiske skolene på listen er det Copenhagen Business School som gjør det største hoppet fra fjorårets med 18 plasser.