Årets Unge Ledere 2018 er kåret

De setter klare mål og viser tydelig retning i sitt lederskap og klarer å ha oppmerksomhet på det som er viktig for virksomheten, uten å gå for mye i detaljer.

Onsdag kveld ble «Årets Unge Ledere 2018» kåret under Assessits årlige lederkonferanse på Scandic Fornebu.- Dette er tiende år Assessit kårer «Årets Unge Ledere 2018», sa en stolt daglig leder Trond Myhrvold, ifølge en pressemelding.Førsteplassen gikk til Jakob Vårdal (36), Leder bedrift og investering i marked, Storebrand Livsforsikring mens Stine Trygg-Hauger (36), administrerende direktør, Clas Ohlson AS, kom på plass nummer to.Tredjeplassen fikk Kjersti Krog (39), Head of Danske Direct, Danske Bank.Det som kjennetegner toppen av listen, er ifølge Myhrvold at de klarer å ha gode relasjoner til sine medarbeidere, gir nødvendig lederstøtte og samtidig handlingsrom.- De setter klare mål og viser tydelig retning i sitt lederskap og klarer å ha oppmerksomhet på det som er viktig for virksomheten, uten å gå for mye i detaljer. De er flinke til å inspirere og motivere sine medarbeidere og skape nødvendig engasjement, sier han.Utøver tydelig ledelseVårdal, som inntok førsteplassen, får utmerkede tilbakemeldinger fra sine medarbeidere på alle områder, spesielt når det gjelder å gi tilbakemeldinger og nødvendig lederstøtte.«Kandidaten tar tydelig ledelse, er flink til å lytte og er samtidig analytisk i sin tilnærming. Han klarer å skape en god relasjon til de han har rundt seg, samtidig som han klarer å være tydelig i sin ledelse. Kandidaten har imponert oss alle og er uten tvil en verdig vinner av «Årets Unge Ledere 2018», heter det fra juryen.- Jeg blir stolt av teamet mitt når jeg ser hvilke resultater vi skaper sammen gjennom stor innsats og et stort engasjement. Det gir meg motivasjon å jobbe med et så engasjert team. Å se at alle står på for å levere topp på ansvarsområdene sine, og i tillegg ofte tar på seg ekstra ansvar og hjelper hverandre, gjør at jeg selv gjerne yter ekstra, kommenterer Vrådal.Det viktigste for han som leder er å motivere, utvikle og skape forståelse for mål og strategi i eget team. - Det er viktig for meg å oppnå resultater sammen med teamet og bidra til utvikling og måloppnåelse på tvers av konsernet. Jeg møter nye utfordringer med en positiv innstilling, slik at jeg sørger for stadig å bygge kompetanse.Startet karrieren i butikk- Jeg begynte å jobbe i et parfymeri da jeg var 15, og jeg synes det var kjempegøy å jobbe i butikk. Senere studerte jeg markedskommunikasjon ved Handelshøyskolen BI ved siden av, men jeg var en av dem som synes det var mer gøy å jobbe enn å studere, sier Stine Trygg-Hauger (36), administrerende direktør i Clas Ohlson til Finansavisen.Hun fikk jobb som produktsjef i samme selskap, og fikk lære om innkjøpssiden av butikkdrift.Så søkte Clas Ohlson markedskoordinator.- Nå er det snart ti år siden jeg kom hit, sier Trygg-Hauger.Hun avanserte ifølge avisen raskt til markedssjef, fikk personalansvar, og nye utfordringer.- Og høsten 2017, da jeg var fem måneder på vei med nummer to fikk jeg tilbud om å ta rollen som adm. direktør for Norge, forteller hun.Dette måles i kåringenÅrets Unge Ledere er skapt av konsulentselskapet Assessit og har vært gjennomført siden 2009. Årets Unge Ledere tester, utfordrer og evaluerer Norges beste unge ledere gjennom et faglig forankret prosjekt med kandidatens læring i fokus.Ved å anerkjenne godt lederskap ønsker Assessit å stimulere unge ledere til å utvikle sine lederkompetanser. Det som måles er blant annet personlige evner og potensiale - personlighetstester og evnetester, utøvd lederskap i egen arbeidssituasjon, og observert kompetanse - kandidatens håndtering av krevende ledersituasjoner.Omkring 200 kandidater var påmeldt prosessen.