Advarer norske studenter mot Storbritannia

Utdanningsminister Iselin Nybø (V) oppfordrer norske studenter til å ta utvekslingen sin et annet sted enn i Storbritannia.

– Hvis du er student og vurderer å reise ut til høsten, anbefaler jeg deg å se på andre land enn Storbritannia. Usikkerheten knyttet til Erasmus-programmet er stor, sier Nybø til NRK.Det kan bety at studenter som reiser på utveksling til høsten, ikke kan være sikre på å få fullført studiene eller ta eksamen.– Det er andre avtaler som gjelder for dem som vil ta en hel grad, så denne advarselen gjelder særlig de som har tenkt å være i Storbritannia i ett år eller mindre, presiserer utdanningsministeren.Det er EU-programmet Erasmus det er knyttet størst usikkerhet til for norske studenter i forbindelse med brexit.De som allerede er i gang med en grad, vil kunne fullføre denne med samme vilkår som de har i dag, regner norske myndigheter med.Storbritannia og særlig England er et at de mest attraktive landene for norske studenter å studere i. Ifølge StudentTorget er det rundt 4.200 norske studenter i Storbritannia.(©NTB)