Rekordmange søkere til folkehøgskolene

Aldri før har folkehøgskolene mottatt flere søknader enn i år. Fantastisk, mener informasjonsrådgiver for Folkehøgskolene Marit Asheim.

– Det viser mer enn noen gang at ungdommen har behov for et pusterom etter videregående skole før de går videre med andre studier. Folkehøgskolene klarer å gi elevene lyst og motivasjon til å lære mer uten både karakterer og eksamener, sier Asheim til Nationen.I løpet av de siste ti årene har elevveksten ved folkehøgskoler i Norge steget med over 20 prosent, og inneværende skoleår sto for elevrekord med over 7.700 elever på de 80 norske skolene som er spredt over hele landet.– Det er ikke lenger noen tvil om at det er populært å gå på folkehøgskole. Dette er faktisk fjerde år på rad med ny elevrekord, og derfor er det ekstra gledelig å se at også foreløpige søkertall for neste skoleår er høyere enn noensinne.Så langt i år har folkehøgskolene mottatt 11 prosent flere søknader enn på samme tid i fjor, og det er altså det høyeste søkertallet noensinne.En av folkehøgskolene som opplever en enorm søkervekst i år, er Sogndal, som dette skoleåret har 98 elever. Rektor ved skolen Ole Karsten Birkeland, tror mye av søkerveksten folkehøgskolene opplever, er et motsvar til utviklingen som kalles «generasjon prestasjon».(©NTB)