Da kan du droppe lønnsforhandlingene og bytte jobb

Her er fem tilfeller hvor du kan droppe lønnsforhandlingene og bytte jobb.

Det kan være en vond følelse å gå på jobb hver dag og føle at du ikke får betalt for jobben du gjør. Forbes karrierekspert deler fem scenarier der det kanskje er best å droppe lønnsforhandlingene og heller begynne å lete etter en ny arbeidsgiver, gjengitt av chef.se.

  1. Tidligere lønnssamtaler har ikke ført til noe. Du får skryt for dine prestasjoner, men du får ikke lønnen eller forfremmelsen du fortjener. Hvis dette gjentas, kan du se det som et mønster i stedet for et unntak.
  2. Ingen taler din sak. Noen ganger kan det være nødvendig med en kollega som snakker for din sak.
  3. Andre rundt deg blir belønnet. Hvis du ser at kolleger belønnes i form av lønnsøkninger og andre ting, kan det være et advarselsskilt.
  4. Arbeidsgiver stiller urimelige krav. Det er dumt å forlate en jobb du liker fordi lønnen er for lav før du har gitt det en sjanse. Men hvis du føler etter en stund at kravene er urimelige, kan det være et tegn på at du vil bruke tiden bedre på andre steder.
  5. Du hadde ikke takket ja til jobben i dag. Du ville sannsynligvis ikke takket ja hvis lønnen din ikke har fulgt i samme takt som din utvikling. En annen felle er å gå inn for lavt. Selv om lønnen din øker hvert år, kan det da bli vanskelig å tjene det samme som dine kolleger i samme bransje.