- Dette er «Olympiatoppen» for tech-gründere

StartupLab har til enhver tid ti til 12 personer som er mellom jobber og som deler sin kompetanse og nettverk, uten å få en krone for det.

- Bare for å gjøre det helt klart: «Executive in Residence», som vi kaller dem, er ikke vanlige arbeidssøkere som sliter med å få jobb, men erfarne folk med lang leder- og/eller gründererfaring. Noen av dem har drevet egne virksomheter, andre har tatt sluttpakke, er «mellom jobber» og ønsker å tilbringe noen måneder i et innovativt start-up-miljø både for å gi unge gründere råd og selv hente nye impulser. Vi har også sett at flere tidligere «Executive in Residence» etter hvert går inn i en start-up, enten i styret, som ansatt eller investor, sier partner Rolf Assev i StartupLab til DN.StartupLab i Oslo består i dag av 82 små teknologiselskaper, og interessen er ifølge avisen enorm, der ni av ti får avslag.- Dette er «Olympiatoppen» for tech-gründere. Vi ønsker oss gründere med ambisjoner om å ta ideen sin ut i verden, start-up-selskaper som på lengre sikt kan bli store norske teknologiselskaper. I alt har selskapene våre bidratt til 1390 arbeidsplasser, og 70 prosent av de 270 selskapene som har jobbet her, er fortsatt i live og vokser, sier Assev til avisen.Alex George jobbet som corporate finance rådgiver i DNB Markets, men sluttet i august i fjor for å bli privatinvestor. I oktober fikk han nøkkelkort til StartupLab som «Executive in Residence».- Jeg trengte en pause, ville gjøre noe annet en stund. Og hva er vel bedre enn å sitte i dette miljøet omgitt av noen av de smarteste hodene? sier han til DN.