Flere kvinner på listene i advokatundersøkelsen

Bare én av dem kan vinne, men de tre kvinnelige partnerne som topper kategorien «Fast eiendom», har karrieremessig fotfulgt hverandre i årevis.

BEST IGJEN: For andre år på rad vinner Anne Sofie Bjørkholt i BAHR prisen som årets eiendomsadvokat i Finansavisen Jus' årlige advokatundersøkelse. Foto: Diverse

For andre år på rad vinner Anne Sofie Bjørkholt i BAHR prisen som årets eiendomsadvokat i Finansavisen Jus’ årlige advokatundersøkelse.

Med stemmer fra 16 advokatfirmaer, går hun til topps med 69 poeng, foran Ingrid K. Høstmælingen i Wikborg Rein med 57 poeng. Nummer tre er Line Ravlo-Losvik i DLA Piper med 45 poeng.

Det er jevnt i eiendomsklassen, og for første gang er det tre kvinnelige advokater i toppen av en fagkategori undersøkelsen.

Fire og fem på topp ti

Legger man til at CLPs Elin Mack Løvdal er nummer ti i eiendomsklassen, så er det plutselig fire kvinner på listen av ti mulige plasser.

Det samme finner man i kategorien «Personvern», men aller best ut kommer kategorien «Internadvokat». Fem av de ti advokatene på listen, er kvinner.

Vinner for to år siden, Siri Birgitte Bang Berge i Telenor, kommer best ut med tredjeplass. På plassen etter følger Kristine Ryssdal i Yara og Siv Helen Rygh Torstensen, Equinors nye juridiske direktør er nummer seks. Anniken Maurseth i Aker BP er på en delt syvende plass, mens nok en advokat i Equinor gjør det bra, med Marte Røvs tiendeplass i kategorien «Internadvokat».

Har fulgt hverandre

Så tilbake til de tre på topp i eiendomskategorien. De kjenner hverandre godt. For snart 13 år siden var Bjørkholt partner i Wikborg Rein, hvor Høstmælingen var en ganske fersk fullmektig.

Hun jobbet ikke med eiendom den gang, men andre fagfelt. Men Anne Sofie trengt en fullmektig som kunne bistå på en konkret eiendomstransaksjon. Slik ble Ingrid hektet på det fagfeltet.

Da Bjørkholt senere dro til BAHR, fulgte Høstmælingen etter. Hun ble der i vel fem år, før hun landet hos det som i dag er kjent som SANDS. 

Line Ravlo-Losvik i DLA Piper kom på 3. plass i kategorien Fast eiendom i Finansavisens advokatundersøkelse. Foto: DLA PIPER/NTB SCANPIX/WIKBORG REIN

Der ble hun derimot ikke lenge. For før ett år var gått, var hun tilbake i Wikborg Rein. En kvinnelig advokat ved navn Line Ravlo-Losvik ville ha henne dit.

Hun er nummer tre på årets liste over de beste eiendomsadvokatene i Norge.

Flyttet på seg igjen

Høstmælingen ble partner i Wikborg Rein, og leder i dag selskapets fagområde for næringseiendom. Line Ravlo-Losvik dro videre til Selmer og har siden flyttet på igjen og er i dag i DLA Piper, hvor hun er en av advokatfirmaets ledende på eiendomstransaksjoner.

Bjørkholt har blitt i BAHR, og har overtatt tronen etter Stig Bech, som i mange år vant eiendomskategorien i advokatundersøkelsen. Ironsk nok var Bech motparten på den eiendomstransaksjonen Bjørkholt lokket Høstmælingen til å delta på som fullmektig tilbake i 2007.

Siden gikk Bech også til BAHR, men nå jobber han ikke lenger i et advokatfirma.

Gode skussmål

Da Anne Sofie Bjørkholt vant for første gang i fjor, strålte hun av glede da hun tok mottok prisen på festkvelden på Hotel Bristol i Oslo.

En som kjenner hennes smittende glade humør, er adm. direktør Øystein Thorup i Avantor. Han har hatt god bruk for Bjørkholts juridiske rådgivning i flere år.

I fjor sa han følgende til bladet Kapital om BAHR-partneren og årets vinner.

«De finnes advokater som hever konfliktnivået ved sin tilstedeværelse, mens andre senker det og er opptatt av å finne en løsning. Anne Sofie er i den siste kategorien.»

Alt om Advokatundersøkelsen 2020 i JUS-bilaget i Finansavisen torsdag 13. februar.