Skeie vant i Høyesterett

Etter en berg-og-dal-bane i rettsystemet ender Skeie opp med seier. Høyesteretts dom: Staten kan ikke kreve nesten en halv milliard kroner fra Skeie Technology AS.

SEIER: Bjarne Skeie vant i Høyesterett og mener domstolen har vist hvor skapet skal stå. Foto: NTB Scanpix

– Jeg var glad for dommen i tingretten, men så klusset lagmannsretten det til og lagde sin egen juss. Nå har Høyesterett satt ting på plass, og selvsagt er jeg glad, sier Bjarne Skeie til Fædrelandsvennen.

Skeie Technology AS, hovedredskapet Bjarne Skeie og hans familie benytter i en rekke teknologiinvesteringer, går altså fri for en regning på bortimot 500 millioner kroner.

Hvis Høyesterett hadde kommet til motsatt konklusjon, ville Skeie Technology høyst sannsynlig gått konkurs. Selv etter å ha solgt alt selskapet eier, hadde det neppe klart å skaffe penger til å dekke kravet.

– En klar og grei dom, og juridisk korrekt. Høyesterett har som vanlig gått rett inn i sakens kjerne og løst den på helt riktig vis, kommenterer Tom B. Knudsen, advokat og Bjarne Skeies fremste våpendrager i sammensuriet av rettssaker i kjølvannet av «seismikksaken».