Erkerivaler deler topplassering

Wikborg Rein og Thommessen har Norges beste advokater, ifølge undersøkelsen Prospera, mens BAHR er skjøvet ned til tredjeplass.

FØRSTEPLASS: Wikborg Rein, her med styreleder Geir Sviggum, kan i år skilte med topplassering i advokatundersøkelsen Prospera. Advokatfirmaet var tredje best i fjor. Foto: Iván Kverme
Jus

Wikborg Rein og Thommessen fikk begge nøyaktig samme score da 313 klienter ga sin dom over landets advokater i den nordiske undersøkelsen Prospera.

Det er første gang i undersøkelsens 11 år lange historie at to firmaer må dele på førsteplassen. Wikborg Rein var på tredjeplass i fjor, mens Thommessen var nummer to. Samtidig faller BAHR fra første- til tredjeplass i årets undersøkelse, mens Wiersholm og Schjødt blir stående på stedet hvil med fjerde- og femteplass.

Minst 1,5 millioner

Klientene som har svart på undersøkelsen, er hovedsakelig adm. direktør, finansdirektør eller juridisk direktør og har kjøpt advokattjenester for minst 1,5 millioner kroner det seneste året.

Nær halvparten, 115 klienter, har kjøpt advokattjenester for minst 7 millioner kroner.

Wikborg Rein-styreleder Geir Sviggum svarer «gledelig» til Finansavisen på spørsmål om hvordan det er å måtte dele topplasseringen med erkerivalen.

– Thommessen er en svært sterk konkurrent som pusher oss til stadig fornyelse og forbedring, sier han.

Ledende partner Sverre Tyrhaug i Thommessen viser til at advokatfirmaet nå har vunnet undersøkelsen i fem av de seks seneste årene.

– Det er spinnvilt at vi har klart det, og alle i Thommessen har gjort en durabelig laginnsats. Det ligger en sterk kultur bak den prestasjonen, sier han.

Han tilføyer at Thommessen står alene på toppen hos klientene med advokatbudsjett på over 7 millioner kroner. Her kommer Wikborg Rein på andreplass.

– Men på overall performance deler vi førsteplassen med Wikborg Rein. Det er hyggelig. Vi inspirerer hverandre til å bli bedre og bedre, sier han.

SEIER I FEM AV SEKS ÅR: Sverre Tyrhaug, managing partner i Thommessen. Foto: Iván Kverme

Ikke på topp i Finansavisen

Hvert år gjennomføres det en rekke rangeringer av norske advokater, blant annet Legal 500, Chambers og i Finansavisen. I sistnevntes advokatundersøkelse, som ble publisert i februar i år, havnet Wikborg Rein og Thommessen på henholdsvis fjerde- og tredjeplass, slått av Wiersholm og BAHR.

Sviggum i Wikborg Rein mener Prospera-undersøkelsen har sine fordeler:

– Dette skyldes primært at undersøkelsen representerer en usminket tilbakemelding fra flere hundre klienter. Prospera lar seg ikke manipulere gjennom avtalt stemmegivning og taktikkeri. De fremste firmaene ender opp på topp, og vi ser ikke de snodige utslagene som ofte preger andre advokatrangeringer, sier han.

Prospera-undersøkelsen 2020

PlassFirmaPoeng
1 (2)Thommessen4,49
1 (3)Wikborg Rein4,49
3 (1)BAHR4,46
4 (4)Wiersholm4,42
5 (5)Schjødt4,37
  • Fjorårets plassering i parentes. Poengsummen går fra 0 til 5.
  • Kantar Sifo Prospera har intervjuet 313 selskaper, som har brukt minimum 1,5 millioner kroner på juridiske tjenester det seneste året.
  • Undersøkelsen er gjort pr. telefon, og besvares hovedsakelig av adm. direktør, finansdirektør eller juridisk direktør.
  • Undersøkelsen er et spleiselag mellom de største advokatfirmaene i Norge.
Kilde: Kantar Sifo Prospera

Thommessen best på det faglige

Prospera-undersøkelsen er todelt. Den ene delen tar for seg hvordan advokatfirmaene oppfattes på blant annet pris, varemerke, internasjonal kompetanse, om advokatene tenker kommersielt, kunnskapsnivået til advokatene og gjennomføringsevne. Totalt er det 16 evalueringskriterier.

Wikborg Rein har her fått førsteplasser innen kategorier som klientforståelse, prosjektledelse og tilgjengelighet og service, mens Thommessen blant annet har førsteplasser innen kategoriene strategisk sparringspartner, store prosjekter og spesialistkompetanse.

Den andre delen av undersøkelsen er en rent faglig vurdering knyttet til ulike juridiske saksområder. Totalt scorer Thommessen best her, med seire i fem av 20 kategorier.

Kapitalmarkeder, fornybar energi, restrukturering og insolvens er førsteplasser som her trekkes frem av selskapet.

wikborg rein
thommessen
advokatundersøkelsen
bahr
Advokatfirmaet Schjødt
wiersholm
Nyheter
Jus