<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjennelse: Trump har vist ringeakt for retten – må betale 90.000 kroner i dagbøter

Tidligere president Donald Trump har vist ringeakt for retten da han ikke har fremlagt dokumenter til en etterforskning mot ham, slår en dommer i New York fast.

Publisert 25. apr. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 115 ord
Former President Donald Trump NTB

Trump har i strid med en tidligere rettskjennelse nektet å framlegge regnskaps- og skattedokumenter til påtalemyndigheten i New York, som etterforsker Trump-familien for mulig svindel.

Det skal blant annet dreie seg om uriktige verdivurderinger av flere eiendeler, noe som skal ha gitt Trump-familien en økonomisk fordel.

Ifølge kjennelsen mandag må Trump nå betale 10.000 dollar, tilsvarende litt over 90.000 kroner, per dag i dagbøter fram til han overleverer dokumentene til påtalemyndigheten. Dagbøtene gis fra og med 31. mars, som var fristen han fikk til å innfri det opprinnelige kravet.

Trump og barna Donald Jr. og Ivanka Trump har tidligere blitt stevnet til å vitne under ed i forbindelse med etterforskningen. Trump har tidligere kalt etterforskningen for en «heksejakt».

(©NTB)