KjøpLogg inn

Kevin Spacey dømt til å betale millionbeløp

Kevin Spacey ble torsdag dømt til å betale 31 millioner dollar til produksjonsselskapet som sparket ham fra serien «House of Cards» etter trakasseringsanklager.

Publisert 5. aug. 2022 kl. 10.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 157 ord
MÅ BETALE: Skuespiller Kevin Spacey ankommer Old Bailey, i London, 14.juli, 2022. Nå blir han dømt for å betale millionbeløp. Foto: Frank Augstein

Produksjonsselskapet MRC søkte om erstatning etter at de fjernet Spacey fra hovedrollen i den populære Netflix-serien, noe som førte til at de måtte endre oppsettet i seriens sjette sesong.

Serieskaperne ble nødt til å skrive ut Spaceys rollefigur fra sesongen, og redusere antallet episoder fra tretten til åtte.

Retten i Los Angeles i USA mente at skuespilleren brøt kontrakten med produksjonsselskapet på grunn av oppførselen han ble anklaget for.

Spacey må betale 29,5 millioner dollar for kontraktsbruddet og resten i kostnader og gebyrer, ifølge domstolen.

Erklært seg ikke skyldig

I kjølvannet av metoo-bevegelsen i 2017 kom det en rekke anklager om trakassering og seksuelle overgrep mot Spacey. Noen av anklagene kom fra kolleger som jobbet med innspillingen av «House of Cards».

I en domstol i London i forrige måned erklærte Spacey seg ikke skyldig i anklager om seksuelle overgrep mot tre menn for nesten 20 år siden. Spacey har så langt avvist alle anklagene om overgrep og trakassering som er rettet mot ham.

(NTB)