<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Schjødt etablerer seg i Danmark

Advokatfirmaet Schjødt starter fra bunnen av når de åpner kontorer i «Kongens by».

Publisert 25. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 191 ord
FORNØYD MED NYTT KONTOR: – Dette vil sette oss i en unik posisjon for å bistå eksisterende og nye kunder med å gjøre forretninger i den nordeuropeiske regionen, sier styreleder Olav Kolstad i Schjødt. Foto: SCHJØDT

I november åpner Advokatfirmaet Schjødt kontorer i København. Etter at advokatselskapet har opprettet kontorer i både Storbritannia og Sverige var Danmark et naturlig neste steg for Nordens største advokatfirma målt i omsetning, opplyser Schjødt i en pressmelding tirsdag. 

Da Schjødt gikk inn i Sverige var det gjennom en fusjon med Hamilton, mens for inntoget i Danmark har advokatfirmaet rekruttert fra andre danske selskaper og starter Schjødt Danmark fra bunnen av. 

Bakgrunn fra Wiersholm

Det danske kontoret vil bli ledet av Jens Mathiasen, som tiltrer 9. november. Han har bakgrunn fra det danske firmaet Gorrissen Federspiel i tillegg til Holman Fenwick Willan. Han hadde også to år langt oppholdt hos Wiersholm på starten av 2000-tallet, skriver Rett24. 

Schjødt Danmark vil i første omgang åpne med fire kvalifiserte etter dansk lov-partnere, samt tilknyttede medarbeidere, med mål om å øke sin lokale størrelse og kapasitet til å matche kontorene i Norge og Sverige, opplyser Schjødt.

– Vår ambisjon er at Schjødt skal være et logisk førstevalg for enhver skandinavisk/regional sak i Danmark. Vi vil ha et sterkt valg innenfor kjernesektorer og lovområder som shipping, energi, fornybar, M&A-bedrift, finans, restrukturering/insolvens, rettssaker og eiendom, sier den påtroppende Danmark-sjefen Jens Mathiasen.