Anne Rosvold (51) valgte ny karriere – var lei av revisjon

Anne Rosvold (51) var revisor. Nå har hun gjort et karrierebytte, og er nyutdannet eiendomsmeglerfullmektig. 

NY HVERDAG: Nå hjelper Anne Rosvold boligselgere og boligkjøpere hos Krogsveen.  Foto: Silje Sundt Kvadsheim
Karriere

– Jeg har masse å lære, det er en tøff bransje, sier Anne Rosvold.

I knappe tre måneder har hun jobbet som eiendomsmeglerfullmektig hos Eiendomsmegler Krogsveen på Sagene i Oslo. Om to år kan hun bli godkjent eiendomsmegler. Da vil hun være 53 år.

– Man sitter jo og lurer på om livet er over når man nærmer seg 50, og jeg har sett at mange rundt meg bare venter på å pensjonere seg, men for meg var det helt uaktuelt. 

– Jeg har masse å tilby, og kan brukes til så mye, sier hun.

Derfor valgte hun å satse på en ny karriere, til tross for en voksen alder.

Glad i tall

Den første gangen hun skulle studere valgte hun revisorstudier ved Handelshøyskolen BI.

– Hvorfor det?

– Det har jeg lurt på selv. Da jeg var i begynnelsen av tyveårene, var jeg bevisstløs. Jeg visste ikke hva jeg ville bli, og midt i jappetiden skulle man jo studere økonomi, så jeg ble nok litt styrt inn dit. Men jeg er veldig glad i tall og lover og regler, så jeg er nok en litt splittet person, sier hun.

Da jeg var i begynnelsen av tyveårene var jeg bevisstløs
Anne Rosvold

– For jeg elsker jo også å lage ting, og loppemarkeder er en stor hobby. 

Hun jobbet med revisjon og regnskap i en rekke ulike selskaper, mange av dem innenfor design og interiør. Telenor Mobil, Høyer-systemet og SH Interiør er blant de mange som er ramset opp på CV-en.

– Jeg har helt bevisst skiftet jobb mange ganger, fordi jeg ville ha så mye erfaring som mulig. Foreldrene mine frarådet meg det. Selv mener jeg det er et gode å ha erfaring fra ulike bransjer og selskaper.

Ble gründer

Likevel boblet det over av kreativitet, og for fem år siden valgte Rosvold å gjøre hobbyen sin, å produsere lamper og lysestaker av gammelt glass, om til heltidsvirksomhet.

– Jeg ble gründer, og startet Heggeli Design, forteller hun.

– Det var veldig gøy, mye å lære og fryktelig mye jobb.

– Men så synes jeg dessverre det ble litt ensomt. Jeg jobbet jo alene hjemme i mitt eget verksted, forteller hun.

– Men gjennom dette fikk jeg også øynene opp for salg, og synes det var veldig gøy å etablere nye kontakter både gjennom direkte oppsøkende virksomhet og på telefon.

Og det var da hun begynte å gruble.

– I min alder møter jeg mange som sier de er lei av jobben sin, og bare gleder seg til å pensjonere seg. Det synes jeg er trist, for de har jo tross alt mange år igjen i arbeidslivet.

I min alder møter jeg mange som sier de er lei av jobben sin, og bare gleder seg til å pensjonere seg
Anne Rosvold

Se muligheter

Dermed oppsto tanken om nok et karriereskifte.

Spørsmålet var bare hva.

– Jeg synes alt innen design er veldig morsomt, men det ultimate karriereskiftet er å starte et kattehotell og samtidig drive med kjøp og salg av antikviteter. Samtidig hadde jeg lenge hatt eiendomsmegling i bakhodet, fordi jeg synes det er gøy med hus, leiligheter og interiør.

Underveis fikk hun hjelp av karrieretrener Helen Gaunt Sande.

– Hun hjalp meg til å sortere tankene, og til å se hvordan jeg kunne benytte tidligere erfaringer på en god måte, og til å se mulighetene. Det er tross alt ikke penger i kattehotell og antikviteter. Og det er nok de valgene jeg har gjort tidligere, som gjorde at jeg turte å kaste meg ut i en ny utdannelse for å bli eiendomsmegler, og samtidig drive Heggeli Design på mer hobbybasis.

Ett år på skolebenken 

Fordi Rosvold var utdannet revisor fra før, hadde hun allerede en del av fagene i det treårige eiendomsmeglerstudiet. Hun manglet halvannet års studier, noe hun klarte å gjøre unna på ett år. 

– Det var kjempegøy å studere. Jeg kunne gå på skolen, kjøpe meg en kaffe, sette meg i auditoriet og bare lære. Det var fantastisk. 

– Du følte deg ikke gammel blant de unge studentene?

– Jo, jeg gjorde jo det, men så er jeg heldigvis så barnslig at jeg ikke hadde noen problemer med det. Men det er klart; man må svelge noen kameler underveis. Jeg gikk jo fra godt betalte jobber, så det har vært en overgang.

– Det gjør vondt å endre seg, men man kan jo ikke la være for det. Jeg synes man får mye igjen for å utfordre seg selv, og jeg går utenfor komfortsonen min hele tiden. Dette lærer jeg mye av.

Men eiendomsmeglerbransjen er tøff. 

– Det er ikke noen dans på roser. Det er mange meglere som slåss om de samme oppdragene. Men her får jeg virkelig bruk for og nytte av min allsidige kunnskap og erfaring. Jeg har erfaring med hva en hybelboer trenger, hva en småbarnsfamilie har behov for og ikke minst hva voksne som er ferdig med hus og hage trenger, sier hun. 

Det er ikke noen dans på roser
Anne Rosvold

Kattepensjonat

Stressende budrunder og travle dager til tross, hun angrer ikke på karriereskiftet.

– Hvis jeg angrer meg, kan jeg jo bare gå tilbake til revisjon og regnskap. Men jeg vet at jeg hadde angret hvis jeg ikke hadde gjort det.

– Så nå har du funnet bransjen du skal være i resten av livet?

– Nja, jeg skal jo drive kattepensjonat og selge antikviteter fra en gård når jeg blir pensjonert, da. Men frem til da…