Nito-presidentens råd for høyere begynnerlønn

Nito-president Trond Markussen anbefaler nyutdannede ingeniører å sikte høyt. – Ikke godta det første tilbudet, sier han.

FÅ MER LØNN: – Det er lov å være fremoverlent, sier Trond Markussen, president i Nito.  Foto: Silje Sundt Kvadsheim

521.207 kroner var en gjennomsnittlig begynnerlønn for nyutdannede ingeniører med mastergrad i fjor. Det viser fagorganisasjonen Nitos lønnstatistikk. 

Nito-president Trond Markussen mener at etterspørselen etter ingeniører i markedet gir de nyutdannede gode forhandlingskort.

– Som nyutdannet kan du nå være litt stolt over at du er ingeniør, men også litt bevisst. Du trenger ikke være så fryktelig ydmyk, sier han.

Startpunktet avgjør

– Hvilket lønnsnivå du kommer inn på i din første stilling, kan også være avgjørende for lønnsutviklingen din videre, sier han.

– Når du som nyutdannet kommer inn i en bedrift, kommer du inn på et bestemt nivå. Deretter følger du, som oftest, den generelle utviklingen i bedriften. Det blir som å gå trappen, trinn for trinn. Derfor er det svært vesentlig hvilken etasje du kommer inn på. Starter du i kjelleren, tar det lang tid å gå opp i første etasje.

– Og det er når du begynner i din første jobb, eller du skifter jobb, at du har mulighet til å komme inn i en helt ny etasje, sier han.

Sjekk nivået

Han råder unge på vei inn i arbeidslivet til å finne ut hva som er forventet lønn for utdannelsen, stillingen og bransjen, for eksempel gjennom Nitos lønnskalkulator.

– Hvilke oppgaver som ligger i stillingen, og hvor selvstendig man skal jobbe, er sentrale faktorer for hvor lønnen skal ligge.

– Men det er lov å være fremoverlent. Personlig ville jeg tatt utgangspunkt i gjennomsnittlig lønn og lagt på 10 prosent overfor arbeidsgiver. Tross alt; det er stort behov for ingeniører, de unge har masse kunnskap og mye å tilføre, sier han.

Likevel tror han ikke det er lurt å flagge høye lønnskrav umiddelbart.

Står man med lua i hånden, har man et dårligere utgangspunkt
Trond Markussen, Nito

– Hvis ikke arbeidsgiveren snakker om lønn på første intervju, så ikke ta det opp selv. Det er langt viktigere å vise at man har kvalifikasjonene som matcher arbeidsgiverens behov. Stiller man uoppfordret for høye lønnskrav i første intervju, kan man raskt bli sett på som uaktuell. Det er derfor lurt å snakke om kvalifikasjoner og muligheter først.

Ha selvtillit

Markussen mener at spesielt unge kvinner må stille krav i forhandlinger.

– Min erfaring er at mange jenter ser ut til å ha dårligere selvtillit når de skal forhandle lønn, uten at det er noen grunn for det. Jentene må ha tro på seg selv. For står man med lua i hånden, har man et dårligere utgangspunkt, sier han.

– Hvis arbeidsgiveren i intervjuet spør om hva kandidaten forventer i lønn, hva bør man da svare?

– For nyutdannede uten jobberfaring går det fint å be om et utspill fra arbeidsgiver, og så vurdere det opp mot lønnskalkulatoren, sier han.

Les kontrakten nøye

 Ikke godta det første tilbudet. Ikke takk ja over bordet, men ta hele tilbudet med lønn og arbeidsoppgaver hjem, og vurder det nøye.

Det er nemlig mer enn lønn som er av betydning når den første arbeidskontrakten skal undertegnes.

– Det er lurt å få noen, for eksempel en fagforening, til å gå gjennom avtalen. I Nito er vi for eksempel veldig lite glad i at det i kontrakten heter at man har en særlig selvstendig stilling i den første jobben, og at man dermed er unntatt overtidsbetaling. Det er ekstremt få nyutdannede som i praksis har en særlig selvstendig stilling.

Kortvarig glede

Til tross for at Nito-statistikken viser at jobbskifte i gjennomsnitt gir en lønnsøkning på 7 prosent, advarer Markussen mot å skifte jobb bare for å få høyere lønn.

– Å bytte beite fordi lønnen er bedre gir som oftest bare kortvarig glede. Men skifter man jobb fordi man ønsker nye muligheter, bør det også være lov å forvente mer i lønn.

Han påpeker at det ikke er den eneste muligheten.

– Synes man den jobben man har i dag er for lite utfordrende, er det lurt å ta kontakt med sjefen for å diskutere faglig utvikling. Da kan det også åpne seg muligheter for nye oppgaver, og høyere lønn, sier han.