Ole Andreas Halvorsen tjente 4,4 milliarder kroner i fjor

Ole Andreas Halvorsen (59) fra Østfold var den hedgefondforvalteren som tjente tiende mest i USA i 2019.

GOD RÅD: Ole Andreas Halvorsen tjente over fire milliarder kroner i fjor. Foto: Bloomberg

Bloomberg har regnet ut hvilke forvaltere av hedgefond som tjente mest i fjor. 

På tiendeplass kommer Ole Andreas Halvorsen, som er grunnlegger av Viking Global Investors, et av verdens største fond. Han tjente ifølge Bloomberg 470 millioner dollar, som tilsvarer drøyt 4,4 milliarder kroner, sist år. 

«Tigergutt»

Hedgefond er et samlebegrep for en profesjonelt forvaltet fondinvesteringer med nokså frie rammer. Forvalteren kan spre investeringene på ulike markeder, aksjer, obligasjoner, råvarer og valutaer blant annet. 

Halvorsen har i en årrekke vært en respektert aktør innen hedgefond i USA. Han går under kallenavnet «Tigergutt», kommer fra Fredrikstad og er tidligere marinejeger. 

Norges sjette rikeste

I fjor hadde han en avkastning på 18 prosent. Halvorsen er ifølge Kapital Norges sjette rikeste person. I 2019 hadde han en nettoformue på 34 milliarder kroner. 

Nærmest Halvorsen på listen er Ray Dalio som er nummer 57 på Forbes' liste over verdens rikeste personer. Mannen som bygde opp Bridgewater er tjente 480 millioner dollar. Aller mest tjente Chris Hohn i RCI Fund management, 1,845 milliarder dollar. 

Halvorsen gjør så å si aldri intervjuer med pressen, og holder lav profil. I 2016 kjøpte han leilighet på Frogner til 89 millioner kroner.