Mann blir likestillingsombud

Bjørn Erik Thon går fra jobben som direktør i Datatilsynet for å bli likestillings- og diskrimineringsombud. Han er den første mannen i denne stillingen.

Publisert 19. nov. 2021 kl. 14.29
Oppdatert 19. nov. 2021 klokken 14.30
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
LIKESTILLING: Bjørn Erik Thon slutter som direktør i Datatilsynet. Foto: Eivind Yggeseth

Tidligere Arbeiderparti-statsråd Hanne Bjurstrøm har vært likestillings- og diskrimineringsombud fra 2016 fram til i år.

I statsråd fredag ble det klart at Thon er det nye ombudet. Han er ansatt i et åremål på seks år og tiltrer fra det tidspunkt Kulturdepartementet bestemmer.

Thon har tidligere vært forbrukerombud i ti år, før han i 2010 ble direktør i Datatilsynet.

– Med Bjørn Erik Thon vil vi få et ombud som kan løfte fram likestilling i den offentlige debatten, og som er med på å sette agendaen for viktige likestillingssaker. Likestillings- og diskrimineringsombudet skal være en vaktbikkje for likestillingen i hele landet, og jeg er sikker på at Thon vil ivareta ombudets mange oppgaver og mandat på en meget god måte, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Høyres likestillingspolitiske talsperson, Turid Kristensen, gratulerer Thon med utnevnelsen.

– Det er spesielt hyggelig at Norge får sitt første mannlige ombud på dette feltet på den internasjonale mannsdagen. Jeg ser fram til å samarbeide med Bjørn Erik Thon om både likestillings- og diskrimineringssaker fremover, sier Kristensen.