Quantafuel gir disse søppelbilene helt ny mening

Selskapet som skal omdanne plastavfall til bensin og diesel er nå verdt 8 milliarder på børsen.

VERDIER: Siden 2016 har Oslos søppelbiler vært merket med "verditransport". Nå gir det en helt ny mening. Foto: Renovasjons- og gjenvinningsetaten
Kommentar

Det er ville tilstander på Oslo Børs om dagen. Selskaper som har noe grønt å servere investorer tar fullstendig av, og i det siste har det vært Quantafuel som skal omdanne plasten vår til bensin eller diesel.

Selv Nel må vike for Quantafuel målt i aksjeomsetning. Huff, til og med Equinor slår Nel i dag.

Onde tunger sier at det er mye søppel der ute på børsene som er verdt mye penger. Men så harde skal ikke vi være. Det vi derimot med sikkerhet kan si, er at det åpenbart er mye verdier i søppelet vårt og Quantafuel er beviset på det. 

«Avfall er verdifulle ressurser som gis videre liv gjennom gjenvinning», sa Renovasjonsetaten da de i 2016 merket Oslos søppelbiler med «Verditransport».

Verditransport?, tenkte vi. Verdi og søppel ga liksom ikke mening – inntil nå. NRK gjorde oss nylig oppmerksomme på at mesteparten av plasten vi kaster i blå poser ikke blir til nye plastprodukter i det hele tatt, men blir brent.

Her kommer Quantafuel inn i bildet. Selskapet har en teknologi der de kjemisk gjenvinner plasten ved å først varme den opp til 450 grader i flere timer og omdanner plasten til en slags plastgass. For hvert tonn plast kan de lage 700-800 liter drivstoff i form av bensin eller diesel, har selskapets gründere fortalt Teknisk Ukeblad. 

De må jo smile bredt når de ser disse søppelbilene. Vi tenker da på Tor Dagfinn Veen, Skagen-gründeren som har investert tungt i ESG-aksjer i det siste og er største norske privatinvestor i Quantafuel. Vi tenker på Sjur Thorsheim, som tjente en formue på Sector Alarm, og nå nyter oppturen i Quantafuel. 

Vi tenker på konsernsjef Kjetil L. Bøhn, oppfinner Erik Fareid, med fler, som forskrekket har vært vitne til en gigantisk budsjettsprekk for den første fabrikken. Og likevel er de blitt rike før produksjonen engang har begynt. 

Skal vi tro Arctic Securities og DNB Markets, skal dem visst bli veldig mye rikere.  Søkkrike skal dem bli, på mine og dine verdifulle blå poser. 

Disse investerer i Oslo Børs' grønne aksjer

quantafuel
esg
grønne aksjer
Nyheter
Kommentar