Lotto-ordføreren og tyske småsparere tviholder på Nel-aksjene sine

Nel-aksjen er tilbake på 20 kroner igjen – nesten som om ingenting har skjedd.

TROFAST: Ordfører Steinar Bergsland vant i Lotto og kjøpte Nel-aksjer. Han er fortsatt aksjonær, selv om hans solgte mesteparten av Nel-aksjene sine i fjor. Foto: Scanpix
Kommentar

Det er ikke til å unngå å bli imponert over standhaftigheten til Nels aksjonærer. Åpenbart bryr de seg lite om at selskapets største fremtidige kunde kanskje aldri blir noen storkunde i det hele tatt. 

Nel er mye mer enn bare Nikola, kan man lese på debattforumene. Jo da, men det har jo litt å si, da, tenker vi. Var det 70 prosent av estimerte inntekter i perioden 2023 til 2027?

Nikolas forpliktelser til Nel er uendret, sier både Nel og Nikola. Jo da, men forpliktelsene er jo avhengig av hårete planer som ikke er i nærheten av å være finansiert. Dere har vel ikke glemt at BP trakk seg fra samtalene med Nikola?

«Lotto-millionærer ikke er som andre millionærer», sies det. Det samme kan man si om Nel-aksjonærer.  

Og apropos Lotto-millionærer, har Finansavisen fått bekreftet fra Tinn-ordfører Steinar Bergsland at han fortsatt eier Nel-aksjer. Tilsynelatende lar han seg ikke skremme av Nikola-bråket.

Tyske småsparere lar seg heller ikke skremme. For dem er det faktisk helt motsatt – de har utnyttet Nikola-bråket til å kjøpe enda mer Nel-aksjer. Nå eier de hele 47,2 prosent av aksjene i selskapet gjennom klientkontoen Clearstreaming. 

I løpet av én måned har de kjøpt seg opp fra 43,1 prosent til 47,2 prosent. Det vil si at de har nettokjøpt 57 millioner Nel-aksjer til en verdi av én milliard kroner, på 30 dager! 

HOLDER ROEN: Nel-sjef Jon André Løkke har bekreftet at avtalen med Nikola står ved lag. Foto: Iván Kverme

La det ikke være noe tvil om at Nels kursutvikling er dønn avhengig av disse hydrogengale tyskerne. Hva disse måtte finne på, og hva som blir skrevet på aksjeforumene der borte, bør være svært interessant for Nordnet-kunder her hjemme og selskapets øvrige aksjonærer.

Det er litt pussig. Det typiske er at småsparere og amatører selger seg ned når noe uventet negativt skjer. Følelsene tar overhånd og proffene utnytter panikken ved å kjøpe seg opp. Men ikke disse småsparerne. Enn så lenge er Jon André Løkke deres mann og hydrogen-euforien lever i beste velgående. 

De har åpenbart latt seg inspirere av Løkkes beroligende ord rundt Nikola-bråket; om at avtalen med Nikola består, og at dette, uansett hva som skjer, ikke berører byggingen av fabrikken på Herøya. At deres største kunde er under etterforskning av SEC og justisdepartementet var ikke verdt en børsmelding en gang. Så viktig var det.

Denne uken børsmeldte også Nel at de har fått en kontrakt verdt 1,6 millioner euro, tilsvarende 17,4 millioner kroner. Det måtte jo feires. Siden meldingen kom, er børsverdien opp 4 milliarder.

Lærdommen er: Aldri undervurder standhaftige småaksjonærer og den grønne kraften i aksjemarkedet. Den kan overskygge alt.

nel
Nikola
hydrogen
Nyheter
Kommentar