<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Publisert 20. okt. 2020 kl. 14.47
Oppdatert 22. okt. 2020 klokken 11.42
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 319 ord
TRAGISK: Aksjene faller kraftig på Merkur Market. Foto: Dreamstime

Jordskjelv på Merkur

Quantafuel, Play Magnus og HydrogenPro er blant de hardest rammede.

Om det kun er et lite jordskjelv, eller om det er noe større på gang, vites ikke. Men det er i hvert fall noe som har skjedd på Merkur de seneste dagene. 

Ikke skyld på solsystemet, for på alle andre planeter klarer seg greit, og solen skinner akkurat som før.

Jordskjelvet har rammet nesten alle på Merkur. Det var godt varslet, men det nøyaktige tidspunktet vet man jo aldri. Det skjedde mens den sterke solen skinte på nesten alle i det bærekraftige samfunnet - en lykkelig tid på den lille planeten.

Men denne uken snudde stemningen brått. Tirsdag var det blodrødt:

Quantafuel, QFUEL-ME

Kahoot, KAHOOT-ME

Mintra, MNTR-ME

Aker Carbon Capture, ACC-ME

Aker Offshore Wind, AOW-ME

Elliptic Laboratories, ELABS-ME

Play Magnus, PMG-ME

Offshore Heavy Transport, OHT-ME

Teco 2030, TECO-ME

Agilyx, AGLX-ME

HydrogenPro, HYPRO-ME

De som er på vei til Merkur allerede er herved advart. Det er ikke sikkert dere blir like verdsatt der som dere trodde da dere gikk om bord i romskipet. Bare se på fantastiske Volue, som på Merkur faktisk ble mindre verdsatt i det de landet planeten, enn det de var før. Bare se på House of Control, som landet der på tirsdag. 

Se på Quantafuel, som i løpet av noen uker har falt fra 73 til 48 kroner. Se på de nyankomne hydrogenspillerne, se på Elliptic Laboratories som var så lovende.

Hører dere, Everfuel, PasientSky, Ocean Sun og AirThings? Merkur har forandret seg. Ikke ha alt for høye forhåpninger. Det var en gang alle ble veldig høyt verdsatt - selv de med lite substans i seg. Verdien lå i planene, håpene og fremtidsutsiktene. Problemet nå er kanskje at det er for mange nybyggere med for lite substans i seg - for lite faktiske, underliggende verdier. 

Hører dere, Xplora, Hexagon Purus, Swire, Ziton, MPC Energy Solutions og GNP Energy? Dere er litt sent ute, gitt. De som ankommer planeten fra nå av, vil bli grundig undersøkt og skepsisen vokser.  Det kan hende dere blir skuffet, og kanskje dere til og med vil angre på reisen.