Publisert 5. sep. 2021 kl. 21.24
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 138 ord
FORNÆRMET: Følsomme spekulanter ønsker å la denne gården falle ned av seg selv. Foto: Skjermbilde: Ringsaker Blad

Spekulanter har også følelser

Eierne av Tingelstadgården i Brumunddal sentrum har lenge forsøkt å rive den, selv om trevillaen fra 1840-tallet er erklært verneverdig. Etter at Ringsaker kommune sa endelig nei i fjor, er kulturminnet nå til salgs.

– Enten blir det solgt, eller så blir det stående der til det detter ned, så får vi heller søke om riving da, sier deleier Pål Helseth til Ringsaker Blad.

En større innrømmelse av spekulativt forfall skal man lete lenge etter, men eierne ble likevel «litt fornærmet da Arbeiderpartiets Bernt Torp omtalte oss som spekulanter i kommunestyret», som Helseth sier til lokalavisen.

Både ærlige og følsomme – Baksidens rosebukett er på vei. 

Baksiden er et skråblikk på det som skjer i samfunnet, i næringsliv og finans - nasjonalt og internasjonalt. Du finner fire - fem av dem på baksiden av Finansavisen hver dag. Tips oss gjerne på baksiden@finansavisen.no