Kreves for 4,6 mill. av Hønefoss Sparebank

Henning Solberg har fått Hønefoss Sparebank på nakken. Banken har nå gått til inkasso av 4,6 millioner kroner etter eiendomskjøp.

BANKEN PÅ NAKKEN: Henning Solberg har ikke klart å betjene lån i Hønefoss Sparebank, og nå har banken tatt grep for å inndrive 4,6 millioner fra Solbergs selskap. Foto: Ole Berg-Rusten
Krim

Flere kreditorer tar nå grep for å kreve inn penger fra Henning Solberg. Nå har Hønefoss Sparebank tatt grep og gått til inndrivelse av et krav på 4,6 millioner kroner. Banken bruker inkassoselskapet Conecto.

Gjelden er det Henning Solbergs selskap Chriblo som står for. Selskapet er eiet av Henning Solberg og hans kone Maud Hellberg Solberg. Henning Solberg er styreleder, mens Maud Hellberg fratrådte både som styremedlem og daglig leder i september i fjor.

Kjøpte etter konkurs

Chriblo står registrert med to eiendommer. Den første eiendommen ble kjøpt i oktober i fjor, og er et storslagent hyttetun på Haglebu i Buskerud. Chriblo overtok eiendommen fra forretningsmannen Stein Matre.

Matre har drevet innen telekommunikasjon og hoteller, og begjærte seg i 2015 personlig konkurs med en privat gjeld på 50 millioner kroner.

Solberg kjøpte hyttepalasset på Haglebu for 7,7 millioner kroner gjennom selskapet Chriblo. Samtidig ble eiendommen pantsatt i Hønefoss Sparebank for totalt 15 millioner kroner.

Kun fire måneder senere, i februar i år, overtok Chriblo Stein Matres boligeiendom i Sandefjord for 4 millioner kroner.

Da hadde Solberg sammen med Thor Aage Pedersen to år tidligere fått pant i eiendommen, men denne ble overdratt til Hønefoss Sparebank i vinter da Solberg-selskapet ble eier. Pantet her utgjør hele 20 millioner kroner

Banken: Frykter ikke tap

Henning Solberg er nøktern på tekstmelding når Finansavisen spør om inkassosaken.

«Solgt» er det eneste Solberg skriver.

INKASSO: Per-Arne Hanssen har ventet lenge, men til slutt tok han grep for å drive inn 4,6 millioner kroner Henning Solberg-selskapet Chriblo skylder banken. Foto: Hønefoss Sparebank

Det er ingenting i Brønnøysund som tilsier at Chriblo tilhører andre enn Solberg, og banksjef Per-Arne Hanssen i Hønefoss Sparebank har ingen forklaring på hva Solberg mener med den meldingen.

– Meg bekjent er rollene i selskapet de samme som står oppført i offentlige registre, sier Hanssen.

– Har det vært endring i statusen i denne saken etter at inkassosaken ble registrert?

– Nei, men det kan potensielt være at det har skjedd salg av eiendeler.

– Risikerer banken tap på engasjementet?

– Vår vurdering er at vi ikke risikerer tap i det vi mener vi har tilfredsstillende sikkerhet, sier Hanssen.

Etter det Finansavisen forstår skal Hønefoss Sparebank ha vært svært rause med tiden før de gikk til inndrivelse av kravet mot Solberg-selskapet.