<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tre nordmenn siktet etter at internasjonalt nettverk for piratkopiering ble avslørt

Kripos bekrefter at tre nordmenn er siktet for brudd på åndsverkloven etter en politiaksjon i flere land mot et av verdens største nettverk for piratkopiering.

Publisert 26. aug. 2020
Oppdatert 26. aug. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 131 ord
STORT NETTVERK: Tre nordmenn er siktet etter at et internasjonalt nettverk for piratkopiering av filmer og TV-serier ble avslørt. Foto:NTB Scanpix

Onsdag gikk politiet i USA og 18 andre land til en koordinert aksjon mot nettverket som kalles «The Sparks Group», som skal ha distribuert hundrevis av filmer og TV-serier, melder NRK.

Norsk politi ved Nasjonalt cyberkrimsenter hos Kripos har vært involvert i aksjonen.

– Etter en rettsanmodning fra USA har norsk politi bistått med å ta ned infrastrukturen til gruppen. Det er gjennomført ransakinger ved kontor, og det har blitt tatt beslag i IP-adresser, datautstyr og lagringsmedier i et stort omfang, sier kommunikasjonsrådgiver Jonas Fabritius Christoffersen til NRK.

Tre menn i slutten av 30-årene og begynnelsen av 40-årene er siktet for brudd på åndsverkloven. Kripos vil ikke opplyse om hvor i landet de siktede har oppholdt seg.

De tre mennene blir ikke fremstilt for varetektsfengsling, og det er uklart om de har fått oppnevnt forsvarer.