Økokrim-tiltalt kjenner seg ikke igjen i anklagene

Økokrim-tiltalte Endre Tangenes og Erik Egenæs stiller seg uforstående til anklagene mot dem.

ERKJENNER IKKE STRAFFSKYLD: Endre Tangenes (t.v.) og Erik Egenæs i Nordic Securities, her avbildet i 2010, kjenner seg ikke igjen i Økokrims tiltale.  Foto: TCH
Krim

– Vi er naturligvis veldig skuffet over at det nå har blitt tatt ut en tiltale i denne saken. Samtidig har dette vært et mareritt for oss i snart fem år, og vi ser frem til å forsvare oss i retten, skriver Endre Tangenes i en SMS til Finansavisen.

Torsdag ble det kjent at Økokrim har tiltalt ham og tidligere kompanjong Erik Egenæs for blant annet grovt bedrageri av cirka 46 millioner kroner. Det er 39 fornærmede i saken, som alle har kjøpt aksjer i The Nordic Group (TNG) for varierende beløp.

Handlene skal ha skjedd mellom mars og august 2016, og de fornærmede har investert mellom 100.000 kroner til 6,4 millioner kroner.

– Tragedie

Tangenes og Egenæs erkjenner ikke straffskyld, og kjenner seg ikke igjen i anklagene.

– Etter å ha bygget et meglerhus helt på egen hånd sitter vi nå igjen med en fremstilling som vi overhodet ikke kjenner oss igjen i. Vi hadde i det lengste håpet at Økokrim ville komme til en annen konklusjon, skriver Tangenes.

– Rent personlig har dette vært en tragedie for oss. Vi har forsøkt å samarbeide underveis i etterforskningen og synes det er svært belastende at denne uriktige fremstillingen fortsatt henger ved oss, fortsetter han.

Fratatt konsesjon

Det var høsten 2015 Finanstilsynet rettet den første henvendelsen til Nordic Securities, om et stedlig tilsyn. Høsten etter kom tilsynet med en advarsel om at meglerhusets konsesjon hang i en tynn tråd, og januar 2017 ble Nordic Securities fratatt konsesjonen.