<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fant hjemmesnekret narko-ubåt – kunne laste 2 tonn

Spansk politi har beslaglagt en hjemmesnekret ubåt som skulle brukes til narkotikasmugling. 

    Publisert 12. mars 2021 kl. 17.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 201 ord
    NARKO-UBÅT: Politiet fant denne hjemmesnekrede farkosten på et politiraid. Foto: POLICE NACIONAL/ASSOCIATED PRESS

    Fredag avslørte spansk politi i Malaga at de har funnet en ubåt på 30 fot som kunne lastes med 2,2 tonn med narkotika. 

    – Dette er et tydelig tegn på hvor langt kartellene går for å få ulovlig narkotika inn i Europa, sier politiet i en uttalelse.

    Funnet kom som et resultat av en internasjonal operasjon som førte til at 52 mennesker ble arrestert og 400 kilo med kokain ble beslaglagt – i tillegg til flere typer narkotika og kontanter.

    Narko-ubåten ble laget av glassfiber og kryssfinér og ble drevet frem av to 200 hestekrefters motorer. Politiet hevder den ikke har vært sjøsatt ennå.

    Narko-ubåter er ikke noen ny oppfinnelse og har transportert narkotika fra Colombia til Mellom-Amerika i en årrekke. Fartøyene ligger for det meste under vann, men er ikke helt under vannoverflaten.

    DEA – den amerikanske etaten som skal bekjempe ulovlig håndtering og handel av narkotika – har sagt at Europa har gått forbi USA som verdens største kokainmarked. 

    De fleste leveransene med kokain er gjemt på containerskip som går til havn i store havner som Antwerp i Belgia og Rotterdam i Nederland, ifølge Wall Street Journal.

    Denne mindre ubåten skulle mest sannsynlig brukes til å transportere narkotika inn til land fra et større skip ute på Atlanterhavet.