<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Færre tyverier og innbrudd under pandemien

Erstatningene etter innbrudd og tyverier fra hus, leiligheter og hytter har gått kraftig ned hittil i år sammenlignet med fjoråret, viser tall fra Finans Norge.

    Publisert 19. juni 2021 kl. 17.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 176 ord
    HJEMMEKONTOR: Økt bruk av hjemmekontor er blant årsakene til nedgangen i antallet innbrudd i hus og leiligheter hittil i år. Illustrasjonsfoto: NTB

    Ifølge statistikken ble erstatningene etter denne typen hendelser redusert med hele 14 prosent til 78 millioner kroner de fire første månedene i år sammenlignet med samme periode i fjor.

    Erstatningene etter biltyverier gikk enda mer ned – de ble redusert med 41 prosent i samme periode. Fortsatt er det langt flere tyverier fra biler enn av selve kjøretøyet.

    – Ved årtusenskiftet så vi en topp i antallet forsikringsmeldte innbrudd i boliger, biltyverier, tyverier fra bil og båttyverier. Nå er alt dette lavere enn vi har sett før, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

    Finans Norge peker på strengere grensekontroller og flere på hjemmekontor som noen av årsakene. Det innebærer nemlig at langt flere har vært hjemme og passet på i både hus og på hyttekontor.

    – Vi ser for oss at tallene kan øke igjen, og at kriminalitetstallene også kommer tilbake til gammelt nivå. Når hverdagen kommer helt i gang igjen og det åpnes mer for reising, kan det også bety at omreisende kriminelle igjen vil besøke landet vårt, sier Neverdal.