<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ukrainer forsøkte å senke sin russiske sjefs yacht til 70 mill.

En ukrainsk maskinist har forsøkt å senke sine russiske sjefs yacht. Nå drar han til Kyiv for å kjempe.

Publisert 28. feb. 2022
Oppdatert 2. mars 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 266 ord
SUNKET: Lady Anastasia, en yacht eid av en russisk oligark, er blitt sabotert av en ukraineren Taras Ostapchuk. Foto: Ultima Hora/Nautical Gazette

Den ukrainske maskinisten Taras Ostapchuk har erkjent å ha forsøkt å senke yachten til sin russiske sjef, oligark og våpenmagnat Alexander Mikheev, i Mallorca. 

Han åpnet slusene til motorrommet og en sluse til der mannskapet bor, og senket delvis yachten. Han skrudde også av drivstoffventilene og elektrisiteten på yachten og oppfordret tre av mannskapet, også ukrainere, å forlate båten.

Nå har han forlatt middelhavsøya til fordel for Ukraina og har intensjoner om å ta opp kampen mot russiske styrker i Kyiv.

– Jeg angrer ikke og ville gjort det igjen, sa han til spanske myndigheter ifølge avisen Ultima Hora.

Han ble arrestert av sivilgarden i Spania, men senere løslatt etter å ha tatt fullt ansvar for sine handlinger.

Se innsiden av yachten i bildekarusellen under.

(1 / 4)

Mikheev er en av direktørene i det russiske våpenselskapet Rostec, et russisk statseid forsvarskonglomerat med hovedkontor i Moskva. Yachten er verdt rett i underkant av 70 millioner kroner.

Vil kjempe

Oligark og våpenmagnat: Alexander Mikheev. Foto: Rostec

Nå sitter han på et fly til Polen og skal deretter videre til Ukraina for å kjempe mot russiske styrker. Boligblokken som ble truffet av en bombe i Kyiv i helgen ligner på blokken Ostapchuk bodde i tidligere, og det var det som utløste sinnet hos ukraineren.

– Selvfølgelig skal jeg kjempe. Så snart jeg kommer til den første byen i Ukraina, vil jeg finne en militærsjef og spørre ham om de trenger meg. Jeg har aldri brukt en pistol, men om de trenger meg vil jeg bidra , sier han.

– Jeg har mistet jobben, men det er ikke noe problem. Jeg vil ikke miste landet mitt.