<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rettssaken mot tidligere Wirecard-direktør starter i desember

Tidligere administrerende direktør i Wirecard, Markus Braun, som er tiltalt i den største bedrageriskandalen i tysk historie, må møte i retten i desember.

Publisert 9. nov. 2022 kl. 12.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 132 ord
TILTALT: Tidligere administrerende direktør i Wirecard, Markus Braun. Foto: AFP

Braun er sammen med to andre ledere i selskapet anklaget for markedsmanipulasjon, underslag og gjengsvindel i kommersiell skala. Alle de tre tiltalte nekter straffskyld.

Det er satt av 100 dager til rettssaken, som starter 8. desember, opplyser den regionale domstolen i München onsdag.

Betalingsselskapet Wirecard ble i juni 2019 tatt under konkursbehandling, en kollaps som tok Tyskland fullstendig på sengen. Problemene startet en uke tidligere da det ble klart at 1,9 milliarder euro manglet i regnskapene og trolig aldri hadde eksistert. Braun ble kort tid etter pågrepet og siktet og har siden sittet i varetekt.

Skandalen var ifølge statsminister Olaf Scholz, som da var finansminister, uten sidestykke i tysk historie. Wirecards driftssjef Jan Marsalek, som har vært på flukt siden firmaets kollaps, er fortsatt etterlyst av tyske påtalemyndigheter. Han skal angivelig oppholde seg i Russland.

(NTB)