Medietilsynet gir korttidskonsesjoner til drive-in-arrangementer

Alt fra konserter til gudstjenester blir nå arrangert i drive-in-format

POPULÆRT: 300 biler fikk plass på tredje forestilling første dag av drive-in-kinoen på Tryvann. Foto: NTB Scanpix
Kultur

BEHANDLER SØKNADER SÅ RASKT SOM MULIG: – Det er flott at det er blitt tatt initiativ til kulturopplevelser i trygge omgivelser i en vanskelig tid., sier Medietilsynets direktør Mari Velsand. Foto: NTB scanpix

Medietilsynet har behandlet nesten 30 søknader om ulike drive-in-arrangementer siden regjeringens tiltak mot coronaepedemien trådte i kraft i mars. De aller fleste søknadene gjelder utendørskino, men tilsynet har også fått søknader om konserter, quiz, standup-show og gudstjenester. 

– Selv om folk sitter for seg selv i hver sin bil, ser det ut til at drive-in-kinoer skaoer en fellesskapsfølelse i en tid er vi ikke har mulighet til å være sosial som vanlig, sier direktør i Medietilsynet, Mari Velsand.

Drive-in-kinoer viser filmer i alle sjangrer, for folk i alle aldre, men aldersgrensene for filmene gjelder likevel som på en vanlig kino. 

Lyden på drive-in-kinoene blir som regel sendt gjennom FM-nettet til bilradioen. Slik kringkasting krever imidlertid konsesjon fra Medietilsynet og frekvensløyve fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), i tillegg til tillatelse fra kommunen. 

medietilsynet
film og kino
konsert
Nyheter
Kultur
Børs