Tidal innrømmer å ha endret strømmetall for Kanye West-album

Tidal erkjenner at selskapet endret strømmetall etter lanseringen av Kanye West-album «Life of Pablo» på grunn av store tekniske problemer.

FALSKE TALL: Tidal innrømmer å ha manipulert tallene  til et av Kanye Wests album.  Foto: Dreamstime
Kultur

Det viser rettsdokumenter, skriver Dagens Næringsliv.

Helt siden avisen i 2018 avslørte at flere hundre millioner falske avspillinger er lagt til Beyoncé og Kanye Wests lyttertall på Tidal, har strømmetjenesten nektet for å ha manipulert tallene.

I nylig frigitte rettsdokumenter fra Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett kommer det fram at Tidal innrømmer å ha endret strømmetallene i forbindelse med utgivelsen av Kanye Wests album «Life of Pablo» i februar 2016.

Årsaken var ifølge Tidal at systemet kollapset på grunn av den store pågangen da Kanye West slapp albumet. Tallene for februar ble derfor endret «i et forsøk på å reflektere mer nøyaktig de virkelige lyttermønstrene og brukeratferden som det best kunne blitt estimert den gang», har selskapet forklart, ifølge rettsdokumentene.

I Norge har Økokrim etterforsket angivelig datamanipulasjon og mistanke om grovt bedrageri knyttet til strømmetjenesten. Tidal er verken mistenkt eller siktet i saken, som har vært etterforsket siden høsten 2018. Selskapet har hele tiden benektet å ha gjort noe galt.

tidal
kanye west
Nyheter
Kultur
Krim
Jus