Rekordår for Espen Eckbo & Co.

Espen Eckbo og Kristian Ødegård håver inn på TV-programmer. I fjor dro de inn en omsetning på 112 millioner kroner.

HÅVER INN: Espen Eckbo og kona Trine Stubberud på Gullruten-utdelingen i 2016. Foto: NTB Scanpix
Kultur

Produksjonsselskapet Seefoood, som eies av TV-personlighetene Espen Eckbo og Bent Kristian Ødegård, hadde en omsetning på 111,6 millioner kroner i 2019. Dette førte til 17,3 millioner kroner på bunnlinjen og et rekordår for både omsetning og resultat for de to komikerne.  

Omsetningsveksten kommer etter at selskapet har produsert flere av de mest populære programmene på TV i Norge. Selskapet produserer flere av de mest kjente programmene på TV-skjermen i norske hjem og står blant annet bak Jul i Blodfjell, Asbjørn Brekke Show og På tur med Dag Otto.

Selskapets resultat hjelpes av en nysatsing på sceneproduksjon i datterselskapet Seefood Scene med en inntekt på 8,5 millioner, mot null inntekter i 2018. De eier selskapet sammen med TV-regissør Aleksander Herresthal. Eckbo og Ødegård hadde en ligningsformue på henholdsvis på 27,3 millioner kroner og 21,1 millioner kroner i 2018. 

– Vi har dessverre ingen kommentar til fjorårets årsregnskap, skriver medeier Aleksander Herresthal på melding til Finansavisen fredag.

Seefood

(Mill. kr)20192018
Salgsinntekter111,678
Resultat f. skatt17,312,5
Resultat17,312,5

Selskapet ble stiftet i 2001 av Eckbo og Ødegård i forbindelse med programmet Nissene på Loven. I år viste selskapet Kompani Lauritzen på TV2, og i følge VG ble finaleepisoden sett av nesten en million nordmenn.

Tross solide tall fortsetter selskapet å få offentlige tilskudd, og mottok 1,6 millioner kroner fra Norsk Filminstitutt i 2019.