Motion Blur med omsetningsrekord og Netflix-kontrakt

Filmselskapet Motion Blur opplevde sterk omsetningsvekst og forventer rakettvekst som følge av Netflix-samarbeid.

LYS FREMTID I MØTE: Filmselskapet Motion Blur med produsent Espen Horn i spissen forventer videre rakettvekst de kommende årene.  Foto: Privat
Kultur

Motion Blur står bak en rekke TV- og filmsuksesser. I porteføljen finner man blant annet TV-serien «Oljefondet», dramafilmen «Den 12. mann» og Roald Amundsen-filmen «Amundsen». 

Filmselskapet omsatte for 83 millioner kroner i 2019, men endte likevel året i rødt. Det er hovedsakelig spillefilmen «Amundsen» som har stått for omsetningen i 2019.

– Vi er veldig fornøyd med fjoråret, men vi skal ikke legge skjul på at vi forventer enda bedre resultater i år, sier partner, adm. direktør og produsent Espen Horn.

– Grunnen til at vi endte opp med rød bunnlinje er rett og slett på grunn av måten regnskapet er periodisert. Prosjektregnskapene våre viser derimot grønne tall, fortsetter Horn.

Netflix-samarbeid

Motion Blur har i dag tre aktive kontrakter med strømmegiganten Netflix og flere prosjekter med filmdistributøren SF Studios. Dette gjør at Horn forventer sterk omsetningsvekst. 

– I år forventer vi å slå fjoråret, og til neste år forventer vi enda bedre resultater. Dette er mye på grunn av samarbeidet vi har inngått med Netflix, sier Horn. 

Vi banket og banket helt til noen åpnet døra
Espen Horn, Motion Blur

På eiersiden finner man filmdistributøren SF Studios, produsent og adm. direktør Espen Horn, og Hollywood-regissørene Harald Zwart og Espen Sandberg, som står bak henholdsvis «Karate Kid» og «Max Manus».

Første norske Netflix-film

Motion Blur har flere kontrakter med strømmetjenesten Netflix. Blant annet fikk selskapet oppdraget om å produsere en thrillerserie sammen med stjerneregissøren Harald Zwart, det er foreløpig ikke gitt noe navn på serien.

EIER OG FILMMANN: Harald Zwart eier gjennom sitt selskap Zwart Living Trust 17 prosent av Motion Blur. Foto: Eivind Yggeseth

Motion Blur annonserte tidligere i høst at de skulle produsere actionfilmen «Troll» for Netflix. Filmen har innspilling neste år og er ventet å ha premiere i 2022. Den skal ha et totalbudsjett på 60 millioner kroner og skal ha fått et markedstilskudd på 15 millioner fra Norsk filminstitutt, ifølge film- og TV-magasinet Rushprint.

Den tredje Netflix-satsingen til selskapet er skrekkfilmen «Kadaver» som har premiere på strømmetjenesten allerede 22. oktober. Filmen vil være Netflix’ første norskspråklige film, noe Horn er svært glad for. 

– Å kunne underskrive kontrakt med Netflix var et av fjorårets høydepunkt. Samarbeidet med Netflix har åpnet mange dører til utlandet og til større prosjekter, sier Horn.

– Hvordan kom partnerskapet med Netflix til live?

– Vi banket og banket helt til noen åpnet døra, sier Horn og fortsetter:

– Netflix er et stort selskap med en ekstrem vekst. Den personen du snakket med på tirsdag kan ha fått en ny stilling på onsdag. Så det var i stor grad vanskelig å få oversikt over hvem som gjorde hva. Men til slutt klarte vi å komme i kontakt med riktig person, noe som gjorde at vi kom oss inn døra. 

Motion Blur Film

(Mill. kr)20192018
Driftsinntekter82,520,8
Driftsresultat−1,40,4
Resultat før skatt−1,40,4
Resultat etter skatt−1,40,4
netflix
espen horn
harald zwart
espen sandberg
motion blur
film
tv
tv-bransjen
Nyheter
Kultur