Museum får 4,5 millioner: – En fantastisk mulighet

– Det gir Astrup Fearnley Museet en fantastisk mulighet, sier direktør Solveig Øvstebø.

MOTTAR MILLIONER: Astrup Fearnley Museet tildeles 4,5 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til kunstnerisk program. Foto: Dreamstime

Astrup Fearnley Museet tildeles 4,5 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til kunstnerisk program. Midlene er på til sammen 4,5 millioner kroner over en periode på tre år.

– Denne generøse gaven fra Sparebankstiftelsen DNB, gir Astrup Fearnley Museet en fantastisk mulighet til å vise grundige presentasjoner av norske kunstnerskap, sier museets direktør Solveig Øvstebø, ifølge en pressemelding.

Hun viser til at museet ønsker å være en arena der kunstnere kan utfordre og utforske sin egen praksis og der det skapes gode møtepunkter mellom kunstprosjekter og publikum. 

– Tildelingen gir med det Astrup Fearnley Museet anledning til å bidra til en bredere kunnskap om det norske kunstfeltet, både her hjemme og internasjonalt, sier Øvstebø.

Tildelingen gis til én kunstinstitusjon og er merket produksjon og formidling av samtidskunst, fortrinnsvis av kunstnere bosatt i Norge.