KjøpLogg inn
+ mer
STORFINT BESØK: Kunstner Kjell Erik Killi-Olsen og hunden hans Lola besøker Kunstpraten denne uken.  Foto: Lars Brænden Schram

Kunstner Kjell Erik Killi-Olsen: – Mine ting skal aldri skuffe en kjøper

Kjell Erik Killi-Olsen har vært blant de mest kjente og fremste kunstnerne i Norge siden han slo gjennom som kunstner på 80-tallet. Denne uken gjester han podcasten Kunstpraten. 

Publisert 14. mai 2022 kl. 14.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord

Kjell Erik Killi-Olsen kommer opprinnelig fra Trondheim, og i fjor høst åpnet han kunsthuset ved navnet Kjøpmannsgata Ung Kunst, også kalt K.U.K, i hjembyen sin.

– Allerede for 30 år siden begynte jeg å snakke om dette her, forteller Killi-Olsen i podcasten. 

Killi-Olsen vil fremme lokal, ung kunst og skape en kunstarena, som han synes byen har manglet og trenger.

– At det er ung kunst trenger ikke bety at kunstneren er ung, men det kan være en kvinne på 112 år som debuterer, fortsetter han.

Har gitt en gave til Trondheim

Killi-Olsen blir representert av Galleri Brandstrup på Tjuvholmen, og mange av bildene hans selges der. Selv har kunstneren kjøpt tilbake mange av sine egne kunstverk på auksjoner. Og nå har han gitt mange av verkene i gave til Trondheim by.

– Jeg har mellom 12 og 14 arbeider som jeg gir til Trondheim. Jeg liker ideen om at ting skal være for publikum. Og så har jeg gitt bort en del bilder til institusjoner.

– Mine ting skal aldri skuffe en kjøper, legger han til.

Hør flere episoder av Kunstpraten her: