Fant en halv million i postkassen

En halv million kroner i tusenlapper lå i postkassen til styrelederen i et idrettslag på Jæren torsdag – for andre gang på halvannet år.

Styreleder Morten Jelsa i Varhaug IL forteller til lokalavisen Jærbladet at han fikk en telefon fra et skjult nummer da han parkerte bilen sin torsdag ettermiddag.– Jeg fikk beskjed om at jeg måtte sjekke postkassen. Da jeg åpnet den, lå det en halv million kroner i tusenlapper oppi en brun konvolutt til idrettslaget, forteller han.Jelsa forteller at det samme skjedde 14. juni 2014. Også da lå det en bunke med tusenlapper i postkassen – totalt en halv million kroner. Den gang ble ikke Jelsa varslet om den sjenerøse gaven.– Vi var evig takknemlige for den gaven, og hadde ikke trodd det kunne skje igjen. Det er helt fantastisk. Vi er i ferd med å ferdigstille en ny hall, og 500.000 kroner mindre i gjeld betyr enormt mye for idrettslaget og all aktiviteten vår, sier styrelederen og forteller at han kjørte rett til banken og satte inn pengene.Hvem pengegaven kommer fra, har han en viss formening om. Han kjenner ikke vedkommende, men sier han vet det er samme person som sist.– Jeg kjenner ikke personen, men jeg vet at det er en eldre dame over pensjonsalder med hode og kropp som en 50-åring. Hun ønsker å bidra til noe som kan skape glede for mange. Jeg vet også at hun setter pris på jobben som blir gjort her i Varhaug IL, sier han.Jelsa forteller at det ikke var kvinnen selv som ringte.

idrett
Nyheter