– De som da har blitt dømt og har sonet straffen sin opplever at de ikke kan komme videre i livet sitt. De føler de har gjort opp for det gale de har gjort, men at samfunnet straffer dem på en slik måte at det gjør livet deres vanskelig, sier leder i tjenesten , Hans Marius Tessem, til .Tjenesten, som drives av Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS), får hvert år 10-12 henvendelser fra folk som er blitt hengt ut med fullt navn og bilde i sosiale medier eller andre steder på nettet.– Det oppleves urettferdig og er ofte slik at den hele og fulle sannheten ikke kommer fram. Uansett er dette en form for straffereaksjon fra vanlig folk, altså en form for selvtekt. Det er noe vi ikke ønsker. Det skal myndighetene ta seg av, sier Tessem.Han peker på at mange ikke tenker over konsekvensene av handlingene sine.– Det mange ikke tenker på er at dersom man ønsker å ramme den personen som har gjort noe ulovlig så rammer en også uskyldige tredjeparter. Det kan være familie eller venner. Når vi gjør dem oppmerksom på dette så er det ofte litt mer forståelse å få for hvorfor de bør fjerne innlegget sitt, sier Tessem. (©NTB)