Å få et pandapar til New York har stått på Carolyn Maloneys todo-liste i flere år, men hennes drøm har vist seg vanskelig å realisere, skriver DI.se.Det å overbevise den kinesiske regjeringen om å låne ut ytterligere et pandapar til USA, som allerede har pandaer i fire zoologiske hager, er ikke lett. Maloney har dessuten møtt motstand fra egen politisk ledelse.New Yorks borgemester Bill De Blasio var lenge mot prosjektet, men etter at Maloney i et radiointervju sa at han åpenbart "ikke likte pandaer", ga han motvillig sin velsignelse til prosjektet. Borgemesterens godkjennelse kom imidlertid med et vilkår om at pandaprosjektet må finansieres av private midler. Å leie pandaer fra Kina, er langt fra gratis, og å konstruere et godt sted for dem å bo, vil også koste. Utgiftene regner man vil komme på over 400 millioner kroner.Det er imidlertid ingen mangel på milliardærer i New York, og de liker å forbindes til nettopp slike prosjekter. Enn så lenge har prosjektet fått støte av AIGs tidligere styreleder Maurice Greenberg, milliardæren John Catsimidis og hedgefondmilliardærem John Paulson som sammen har startet stiftelsen "The Pandas are Coming, Pandas 4 NYC".