Sverige er en av de mest godtesugne nasjonene i verden, skriver Di.se.Tall fra det svenske Jordbruksverket viser at inntaket av sjokolade og konfekt har mer enn doblet seg fra 1960 til 2010.En av årsakene skal trolig være at prisen på godteri har holdt seg stabilt lav. Mens prisen på godteri har steget 17 prosent siden 2000, har prisen på frukt til sammenligning steget hele 56 prosent.Og det inntaket av smågodt skal være størst i påskehelgen, etterfulgt av jul og Halloween.I gjennomsnitt spiser svensker 17,1 kilo godteri i året. Det er mer enn dobbelt så mye som i resten av Europa.Og her er favorittgodteriet akkurat nå:
  1. Dumle
  2. Lys melkesjokolade
  3. Bubblizz
  4. Sure Colasmokker
  5. Marabou minisjokolade
  6. Center
  7. Gelejordbær
  8. Bringebær- og lakrisgodteri
  9. Tutti frutti
10. Kongens krisp